Constant disconnects when loading zones

Just swinging by to say, I've had this problem for years. Like, as long as I can remember, and I've been playing PoE on and off for years. Lucky you who only got it this league or since 3.0 etc. For me, that's what this game has always been like. I've seen a number of threads about this, always completely absent of any GGG response.

Kinda glad that I'm running out of ideas for new characters that interest me, just finishing my last one and then I'm outta here. Would love to do a final run through all my characters, do a pair of maps with each as a form of goodbye. But I'll be damned if I have to sit through 2-5 disconnects every time I'm trying to get to Oriath so I can waypoint into my hideout. If they at least allowed us to start in the hideout to begin with, I could switch characters from there and just map to my heart's content. But nope, gotta reload the Oriath instance all over again every time I'm gone for more than a couple of minutes.

Whoever designed this instance loading/connection system should just bow out of the industry, cause they're grossly incompetent.
Last edited by lMarcusl on Jan 16, 2019, 4:17:40 PM
Its insane that this post has no staff replays still, This bug has cost me many maps/abyss/syndicate hideouts. as well as just annoy the fuck out of me.

THIS IS REALLY FRUSTRATING CERTAIN MAPS GET BUGGED AND IM UNABLE TO ENTER AT ALL 6 portals doesnt matter, OTHER PEOPLE CAN BUT IM BUGGED OUT OF IT PLEASE ANY RESPONSE ANYTHING
I think I hadn't had this problem since dx11's release but a few days ago, fed up with the game crash from seemingly memory leaks, I tried to use the dx9 exe and got that problem again.
However, I went back to dx11 exe and it is STILL happening, each time I load a toon in town (a6, for the record, cos we all know Oriath is a fucking joke), but also sometimes when loading maps!
GGG, will you ever bring some light or just comment on this shit? Or will 4.0.0 be a entire recoding of the whole game to finally be rid of Johnatan's original coding?

GGG, not everybody has SDD drives and 32GB RAM... >.<
Im haveing the same problems loading maps, Syndicate etc its so frustrating I know my friends are thinking about leaving due to this issue. me i want to stick around abit i spent alot of money and want to get the most out of it =p
"
Completed 21 ChallengesBTNU wrote:
I think I hadn't had this problem since dx11's release but a few days ago, fed up with the game crash from seemingly memory leaks, I tried to use the dx9 exe and got that problem again.
However, I went back to dx11 exe and it is STILL happening, each time I load a toon in town (a6, for the record, cos we all know Oriath is a fucking joke), but also sometimes when loading maps!
GGG, will you ever bring some light or just comment on this shit? Or will 4.0.0 be a entire recoding of the whole game to finally be rid of Johnatan's original coding?

GGG, not everybody has SDD drives and 32GB RAM... >.<


I have an SSD and 16GB of RAM and it still happens haha. I don't think this issue is ever going to be fixed. The initial release of Betrayal was fine for me and I have never had a problem with this before, but after one of the smaller follow up patches it started happening and it's infuriating. So much currency wasted on maps, so many safehouses wasted, maps disappeared, temples. The least they could do is acknowledge it and say they're working on it but we can't even get that. Kind of pathetic for a game that has been out this long.
I just started POE. And this is happening to me as I try to enter the Mud Flats, which is very early on. So I'm stuck at lvl. 5. No progress on this?


"
lMarcusl wrote:
Kinda glad that I'm running out of ideas for new characters that interest me, just finishing my last one and then I'm outta here. Would love to do a final run through all my characters, do a pair of maps with each as a form of goodbye. But I'll be damned if I have to sit through 2-5 disconnects every time I'm trying to get to Oriath so I can waypoint into my hideout. If they at least allowed us to start in the hideout to begin with, I could switch characters from there and just map to my heart's content. But nope, gotta reload the Oriath instance all over again every time I'm gone for more than a couple of minutes.


100% my problem .... over all its pretty smooth ... some lags but thats a porblem of bad internet. But when ever i enter a town the mage loads for like 2-3 minutes, kick me out and give me an "Unexpectet disconnect occured" the only other crash i had is some times when i open the Challenges tab and the delve thing were you can upgrade your flares and stuff. Im not really into coding or so but when i know whats the problem i usually find a fix. So give me something to work with.
"
Completed 21 ChallengesBTNU wrote:
I think I hadn't had this problem since dx11's release but a few days ago, fed up with the game crash from seemingly memory leaks, I tried to use the dx9 exe and got that problem again.
However, I went back to dx11 exe and it is STILL happening, each time I load a toon in town (a6, for the record, cos we all know Oriath is a fucking joke), but also sometimes when loading maps!
GGG, will you ever bring some light or just comment on this shit? Or will 4.0.0 be a entire recoding of the whole game to finally be rid of Johnatan's original coding?

GGG, not everybody has SDD drives and 32GB RAM... >.<



No, my pc has 16Gb ram + i5 6600 + SSD m.2 and I have played well for years. There have been no changes in my pc and since Betrayal it is impossible for me to play.
I won't leave any more winMTR results as it's useless.

Disconnects while logging in and when starting new map.
Same problem as described, same pattern.
Takes me at least 3 times before I can actually log in all the way (first time always loads for a while, then get the authentication invalid message already mentioned, second time gets me to character list but then hangs when loading after selecting character, third time normally finally logs me in, but not always)

THen, after logging in, if I start some new maps (and always when I start up the temple raid/zone), disconnected, then I have to log back in, I'm not dead, but I've lost a portal....

Been happening sooo long, keep trying to find a work around, losing hope.

It takes SOOO freaking long to load the game.
WHy is that?
WTH is all that data that's loading?
This is not a graphically in intense game.
There's not even really that many types of monters. Monkeys, Bears, Snakes, Spiders, Skeletons, that right there is like 90% of the mobs?
WTH is all that data being loaded for?

And when I do log back on, its much faster, which sounds to me like some of the data downloaded is still useable after download.

But again, why does so much data have to be downloaded when starting the game or when starting zones?

Why can't GGG fix this?
Or ewen comment on this? Are they even looking into this?
I'm losing any and all hope that Grinding Gears Games will ever address this issue, and as a result am losing any and ALL interest in continuing to support PoE.

For the past year, I've dealt with 7 out of 10 attempts to return to town disconnecting me. 9 out of 10 times when I first log into the game, I'm disconnected entering the game with the character.

And now? I can't enter the game at all.

Here is the last dozen or so lines of my client log file
"
2019/01/27 22:19:43 343225303 dc [INFO Client 29856] Connecting to instance server at 173.192.25.25:6112
2019/01/27 22:19:43 343225350 164 [DEBUG Client 29856] Connect time to instance server was 31ms
2019/01/27 22:19:43 343225818 88f [DEBUG Client 29856] Joined guild named RNGeniuses with 10 members
2019/01/27 22:19:44 343226956 a21 [INFO Client 29856] : You have entered The Bridge Encampment.
2019/01/27 22:20:29 343271698 793 [INFO Client 29856] Abnormal disconnect: An unexpected disconnection occurred.
2019/01/27 22:20:38 343280995 ac [INFO Client 29856] Async connecting to dal01.login.pathofexile.com:20481
2019/01/27 22:20:38 343281026 d3 [INFO Client 29856] Connected to dal01.login.pathofexile.com in 15ms.
2019/01/27 22:20:42 343284536 cea [DEBUG Client 29856] Got Instance Details from login server
2019/01/27 22:20:42 343284661 d07 [INFO Client 29856] Just before calling client instance session
2019/01/27 22:20:42 343284661 dc [INFO Client 29856] Connecting to instance server at 173.192.25.25:6112
2019/01/27 22:20:42 343284724 164 [DEBUG Client 29856] Connect time to instance server was 47ms
2019/01/27 22:20:42 343285176 88f [DEBUG Client 29856] Joined guild named RNGeniuses with 10 members
2019/01/27 22:20:43 343286143 a21 [INFO Client 29856] : You have entered The Bridge Encampment.
2019/01/27 22:22:30 343392411 793 [INFO Client 29856] Abnormal disconnect: An unexpected disconnection occurred.


I joined this game near the beginning. And now I think I'm seeing the end.

It's also extremely telling of the health of this game when a 93 page thread has 0 moderator replies.
Last edited by SeasonsBlaze on Jan 27, 2019, 10:55:41 PM

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info