PoE is becoming unplayable due to lag/desync

I really enjoy PoE, which I've been following since beta, but only actually started playing right after D3 came out.

I'm enjoying it a lot but the lag and constant desync is killing all the fun. It's getting so bad that I now have "/oos" macroed on my G510 keyboard.

Part of it is my fault, I agree, since I play a marauder (which seems to have the most desync) and I'm in south america using the US server. At least I'm at GMT -3, so I can play early in the morning while the US people are still sleeping.

But even during odd hours (really really early or really really late) I still get a lot of lag and desync, especially in crowded areas, or with too many people in my party.

The issue is NOT on my end. I have an i7, GT 650M and a 20/5 Mbps cable connection and other online games run fine (Rift, SWTOR, LotRO, etc.).

I really wish this would get fixed, or at least under control, as I've noticed it's been getting worse lately. If funding is the problem, start charging $15/month or something, but the way it is right now, I don't see many players keeping up with this problem for much longer...
Have to agree. Game takes ages to load nowadays, and lags every time a new effect appears. I mean seriously, I come into a map and after it load i make one step and it hags. Then I realize it's just an a projectile attack.
Optimize ur game gg. I mean does any serious hc player actually play without making the game look like brown polygons?
IGN: Smegacore
maybe upgrade your computer
IGN TylordRampage
"
Malone wrote:
maybe upgrade your computer
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------->
Flickfrap's Lowlife Flick Build- http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/832799
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------->
The OP is right. I'm in Europe, hadn't played POE since last October and came back 2 weeks ago.

I had never seen so much lag / desync before and my PC is not the problem.



( ssd, 7870, 12gb ram, phenom II x4 @ 2.6 Ghz, it more than enough to play POE :P )


"
Malone wrote:
maybe upgrade your computer


i have a very fast computer with a good video card.

there are times when it is horrendous, we're talking 1/2 screen of shift.

it _is_ the game most of the time, not the computer. it comes and goes so no doubt a part of it is the server.

don't do corrupted areas anymore. you have to kite the stupid OP 1-shot bosses and lag/desync puts you right next to them.

P.S.interestingly my computer will lock up every once in a while but _only_ when i'm playing POE.

"
"
Malone wrote:
maybe upgrade your computer


i have a very fast computer with a good video card.

there are times when it is horrendous, we're talking 1/2 screen of shift.

it _is_ the game most of the time, not the computer. it comes and goes so no doubt a part of it is the server.

don't do corrupted areas anymore. you have to kite the stupid OP 1-shot bosses and lag/desync puts you right next to them.

P.S.interestingly my computer will lock up every once in a while but _only_ when i'm playing POE.



Shot in the dark here but do you have a radeon card? I used to have a similar issue. Swapped for NVidia and smooth sailing. Certain AMD cards and PoE don't play nice for wtv reason
The Inquisitor
"
Malone wrote:
maybe upgrade your computer


Like I mentioned, the issue is not on my end.

My laptop has:
i7 3630Q @ 2.4 GHz
8 GB of RAM DDR3
Nvidia GT 650M 2GB DDR3
20/5 Mbps cable connection
802.11n router

According the the game, I get 100-120 FPS, and 150-160 latency with a few spikes.

Here's the WinMTR log:

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| XXXXXX - 0 | 125 | 125 | 1 | 14 | 366 | 366 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 115 | 115 | 15 | 157 | 4343 | 246 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 12 | 31 | 391 | 391 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 13 | 34 | 453 | 104 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 15 | 45 | 527 | 428 |
| XXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 118 | 138 | 557 | 157 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 139 | 174 | 611 | 567 |
| ae52.edge1.Miami2.Level3.net - 0 | 125 | 125 | 145 | 180 | 866 | 562 |
| te2-5.bbr01.tm01.mia01.networklayer.com - 0 | 121 | 121 | 148 | 170 | 549 | 152 |
| ae7.bbr01.tm01.mia01.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 144 | 180 | 865 | 563 |
| ae1.bbr01.sr02.hou02.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 159 | 181 | 555 | 250 |
| ae3.bbr01.eq01.dal03.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 169 | 189 | 555 | 436 |
| ae0.dar01.sr01.dal01.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 162 | 192 | 656 | 555 |
| po1.fcr05.sr06.dal01.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 160 | 193 | 654 | 574 |
| patch101.pathofexile.com - 0 | 125 | 125 | 161 | 193 | 867 | 571 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
Pretty playable even in turbo races with 150 latency. I'm dying only cus my own mistakes.
Working 11 hrs a day, reep races!
Try posting in tech support, the guys there are very knowledgeable in this kind of thing. they may be able help?
The Inquisitor

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info