PoE is becoming unplayable due to lag/desync

I really enjoy PoE, which I've been following since beta, but only actually started playing right after D3 came out.

I'm enjoying it a lot but the lag and constant desync is killing all the fun. It's getting so bad that I now have "/oos" macroed on my G510 keyboard.

Part of it is my fault, I agree, since I play a marauder (which seems to have the most desync) and I'm in south america using the US server. At least I'm at GMT -3, so I can play early in the morning while the US people are still sleeping.

But even during odd hours (really really early or really really late) I still get a lot of lag and desync, especially in crowded areas, or with too many people in my party.

The issue is NOT on my end. I have an i7, GT 650M and a 20/5 Mbps cable connection and other online games run fine (Rift, SWTOR, LotRO, etc.).

I really wish this would get fixed, or at least under control, as I've noticed it's been getting worse lately. If funding is the problem, start charging $15/month or something, but the way it is right now, I don't see many players keeping up with this problem for much longer...
Have to agree. Game takes ages to load nowadays, and lags every time a new effect appears. I mean seriously, I come into a map and after it load i make one step and it hags. Then I realize it's just an a projectile attack.
Optimize ur game gg. I mean does any serious hc player actually play without making the game look like brown polygons?
IGN: Smegacore
maybe upgrade your computer
IGN TylordRampage
"
Malone wrote:
maybe upgrade your computer
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------->
Flickfrap's Lowlife Flick Build- http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/832799
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------->
The OP is right. I'm in Europe, hadn't played POE since last October and came back 2 weeks ago.

I had never seen so much lag / desync before and my PC is not the problem.



( ssd, 7870, 12gb ram, phenom II x4 @ 2.6 Ghz, it more than enough to play POE :P )


"
Malone wrote:
maybe upgrade your computer


i have a very fast computer with a good video card.

there are times when it is horrendous, we're talking 1/2 screen of shift.

it _is_ the game most of the time, not the computer. it comes and goes so no doubt a part of it is the server.

don't do corrupted areas anymore. you have to kite the stupid OP 1-shot bosses and lag/desync puts you right next to them.

P.S.interestingly my computer will lock up every once in a while but _only_ when i'm playing POE.

"
"
Malone wrote:
maybe upgrade your computer


i have a very fast computer with a good video card.

there are times when it is horrendous, we're talking 1/2 screen of shift.

it _is_ the game most of the time, not the computer. it comes and goes so no doubt a part of it is the server.

don't do corrupted areas anymore. you have to kite the stupid OP 1-shot bosses and lag/desync puts you right next to them.

P.S.interestingly my computer will lock up every once in a while but _only_ when i'm playing POE.



Shot in the dark here but do you have a radeon card? I used to have a similar issue. Swapped for NVidia and smooth sailing. Certain AMD cards and PoE don't play nice for wtv reason
The Ruler's Head Inquisitor
"
Malone wrote:
maybe upgrade your computer


Like I mentioned, the issue is not on my end.

My laptop has:
i7 3630Q @ 2.4 GHz
8 GB of RAM DDR3
Nvidia GT 650M 2GB DDR3
20/5 Mbps cable connection
802.11n router

According the the game, I get 100-120 FPS, and 150-160 latency with a few spikes.

Here's the WinMTR log:

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| XXXXXX - 0 | 125 | 125 | 1 | 14 | 366 | 366 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 115 | 115 | 15 | 157 | 4343 | 246 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 12 | 31 | 391 | 391 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 13 | 34 | 453 | 104 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 15 | 45 | 527 | 428 |
| XXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 118 | 138 | 557 | 157 |
| XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - 0 | 125 | 125 | 139 | 174 | 611 | 567 |
| ae52.edge1.Miami2.Level3.net - 0 | 125 | 125 | 145 | 180 | 866 | 562 |
| te2-5.bbr01.tm01.mia01.networklayer.com - 0 | 121 | 121 | 148 | 170 | 549 | 152 |
| ae7.bbr01.tm01.mia01.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 144 | 180 | 865 | 563 |
| ae1.bbr01.sr02.hou02.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 159 | 181 | 555 | 250 |
| ae3.bbr01.eq01.dal03.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 169 | 189 | 555 | 436 |
| ae0.dar01.sr01.dal01.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 162 | 192 | 656 | 555 |
| po1.fcr05.sr06.dal01.networklayer.com - 0 | 125 | 125 | 160 | 193 | 654 | 574 |
| patch101.pathofexile.com - 0 | 125 | 125 | 161 | 193 | 867 | 571 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
Pretty playable even in turbo races with 150 latency. I'm dying only cus my own mistakes.
Working 11 hrs a day, reep races!
Try posting in tech support, the guys there are very knowledgeable in this kind of thing. they may be able help?
The Ruler's Head Inquisitor

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info