Realm Switch Game Breaking Lag & Rubberbanding

I live in Florida, USA and for some reason, I have been placed on the Amsterdam (EU) Realm. The lag and rubberbanding are so extreme the game is practically unplayable. I am trying to soldier on as I absolutely love this game. However, I would greatly appreciate being on the (DC) realm or one that I don't experience these issues. I am a PS4 player with excellent connection speeds, both upload download, and zero packet loss. A response from a member of Grinding Gears technical support would be greatly appreciated. Thank you in advance.

Last bumped on Apr 15, 2019, 5:29:11 PM
Look I'm getting 1-2 fps at the worst and it's destroying my survivability. This is an unacceptable state for any game to ever be in. Please acknowledge.
I also made a post about this. I doubt it will help but at least we get to vent. I'm on the Aussie server and I've died a number of times in Uber lab because I literally rubberband back into the traps. It is immensely frustrating.

Then in Delve last night my game froze for a full 5 seconds and when it unlocked I was in total darkness with the cart nearly 2 screens away, and yeah, I died.

This is major bs. Like you I love the game, so it almost feels like a form of psychological abuse lol. Seriously though, GGG have really dropped the ball on this one. In addition to the lag, the frame rate is really bad as well, and that is on a PS4 Pro. God knows what it is like on the regular box.

Last edited by bendybruce on Apr 14, 2019, 3:47:35 PM
Hi GhostFire,

You can find a 'Gateway' selection list in your 'Options' while on the login screen which allows you to select the gateway you connect to.
Thank You Very Much!
"
Jeff_GGG wrote:
Hi GhostFire,

You can find a 'Gateway' selection list in your 'Options' while on the login screen which allows you to select the gateway you connect to.


That doesn't help much does it. I have been switching between all 3 EU servers for the last couple of days. The lag is so great that the game is litteraly unplayable. I live in the UK London and have 100mbps fibre broadband that is more than enough for every other game that I play but in POE on my PS4 it has been terrible the last 2 days. Please do something about that lag.

EDIT: Swapped on to the Moscow server. Currently playing with there around 120ms which is still better than that nonsense in the EU servers. Please sort them out as it is terrible!
Last edited by poltergeist33 on Apr 15, 2019, 2:27:29 PM
"
poltergeist33 wrote:
"
Jeff_GGG wrote:
Hi GhostFire,

You can find a 'Gateway' selection list in your 'Options' while on the login screen which allows you to select the gateway you connect to.


That doesn't help much does it. I have been switching between all 3 EU servers for the last couple of days. The lag is so great that the game is litteraly unplayable. I live in the UK London and have 100mbps fibre broadband that is more than enough for every other game that I play but in POE on my PS4 it has been terrible the last 2 days. Please do something about that lag.

EDIT: Swapped on to the Moscow server. Currently playing with there around 120ms which is still better than that nonsense in the EU servers. Please sort them out as it is terrible!
Please see the FAQ and view the "Diagnosing Connection Issues" section. If you're not using a wired connection that would be my first recommendation.

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info