[PL] Essence Drain CI - Occultist HC viable

Witam, dzis chciałbym Wam przestawić build pod gem Essence Drain pod specyficzny dagger który możemy dostac tylko i wyłącznie z essencji of delirium:
http://pathofexile.gamepedia.com/Essence_of_Delirium
Spoiler

http://pathofexile.gamepedia.com/Essence_Drain

Ogólnie build opiera sie na energy shieldzie aczkolwiek ten build leveluje się na life i poźniej wycofuje się punkty (respeak) i przerabia się pod ES.

leveling tree z lifem:
poeurl.com/OLA - jest to drzewko które sam robiłem i mogę je polecic.

Czego szukamy przy levelowaniu i na którym levelu przerabiamy się na CI?
- Life + resy
- Osobiście polecam przerobić się na Ci dopiero na 69 lvlu, dlaczego? Ponieważ na tym lvlu możemy założyc dobre bazy itemów z energy shieldem takich jak "vaal regalia czy hubris circlet"

Aktualny gear pod ES:
Spoiler

Asscendancy:
Normal: Profane bloom
Cruel: Malediction
Merciles: Wicked Ward chociaz słyszałem ze ten punkt powinno się brać jako pierwszy ^^
uber lab: Void Beacon

Bandits:
Normal: help kraytyn po all resy
Cruel: kill all
Merciles: kill all

Ogólnie build jest dość drogi jeśli chcemy go end-gejmować ponieważ potrzebuje body armour z duzą ilością enegry shieldu z 4 off kolorami, 4 green + 2 blue. Ja na pokolorowanie swojego armoru wydałem około 3000 chromatic orbów (unlucky) + jak zobaczycie na jeden z moich ringów posiada on (% chaos dmg) i jego też możemy dostac tylko za pomocą uzywania essencji. Nazywa się ona (envy)

End game skilltree po przerobieniu na Ci:
poeurl.com/PoV

Czego szukac na itemkach pod Ci?
1. Gear
- buty: 130+ , movement speed przydatny + resy.
- body armour: Najlepiej 700+ ES (energy sheild), resy , int przydatny.
- rękawiczki: 150+ es, resy, dex przydatny.
- helm: 300es minimum, resy
- shield: 350es minimum, resy jeśli brakuje + przydatny spell dmg
- pasek: es, resy
- jewele: chaos dmg / projectal dmg / dmg over time

O leveling gearze nie bedę się rozpisywał, jak dla kazdego castera mozemy ubrac takie itemy jak:
lifespring
goldrim
wonderlusty
ringi na - mana cost of skills.
tabula rasa

Gemy:
Main gem: Essence drain - void manipulation - controlled destruction - rapid decay - pierce - slower projectiles

Inne comba:
cast when dmg taken lvl 9 - immortal call lvl 6 (ja uzywam na 4) - enfeeble i vulnerability lvl 11.
Wither - spell totem - faster casting
temportal chain - blashemy - discipline
flame dash - faster casting- increased area of effect - contagion
Movement skill i tutaj mamy wybór, ja uzywam: Shield charge - fortify - faster atack - vaal discipline. Można dać również whirling blades - faster atack - fortify lub lighting warp - faster casting - less duration.

W tym buildzie jest straszny problem z gemami, znaczy z socketami, nie ma miejsca nawet na golema ;/

W sumie to by było na tyle, znając zycie napewno o czyms zapomniałem ale mi przypomnicie w komentarzu :)

Dziękuje za uwagę i pozdrawiam.
Kaplik.

Last edited by Ireneusz#5926 on Oct 29, 2016, 2:25:25 PM
Last bumped on Dec 27, 2016, 3:58:36 AM
"
Ireneusz wrote:
Witam, dzis chciałbym Wam przestawić build pod gem Essence Drain pod specyficzny dagger który możemy dostac tylko i wyłącznie z essencji of delirium:

Thanks for sharing, I believe GuardianXJ used this build to help lots of HC players for those guardians challenges.

I have one question for you, if you dont mind. can you explian yhy pick nodes on Templar area? I mean, there are another nodes like help ES recharge or chaos dmg or reduce mana reserve, why not pick them in your build?

Thank you.
Cześć Kaplik, czasami sobie zerkam na Twój stream, pozdro!

Kilka słów jeżeli chodzi o wersję SoftCore (nie gram HC bo mam głupi nawyk "szturmowania")

Grałem dość długo ED pod CI, później zmieniłem na LL dla większego kopa do obrażeń.

Wersja LL wymaga Shavronne's Wrapings i tu mamy 2 warianty:

1) Łuk z Decay + Soul Strike kołczan - są poradniki na forum, łatwo znaleźć

2) Dualwield 2 x sceptre ( to mój pomysł, nie widziałem żeby ktoś jeszcze grał w ten sposób )- jeden z decay a drugi Breath of the Council, jak niżej:

(nie patrz na gemy, wsadziłem je tam do levelowania)

BotC daje nam miłe właściwości - 40% dłuższe działanie DOT-ów, 70% increased chaos dmg i większe pokrycie przestrzeni dla Contagion. Można jeszcze użyć butli "Dying Sun" do szybszego czyszczenia map, ale to jest towar luksusowy.
Nie używam w ogóle pierce w setupie - zamiast tego Voidwalker-ów - są śmiesznie tanie.

Opcja dla 2 x sceptre wymaga 6L zbroi dla:

Przy użyciu 2 x sceptre obrażenia są praktycznie takie same jak przy łuku z +1 do poziomu gemów.
U mnie ED ma 56k dot damage, wszysko schodzi "na strzała". Oczywiście składa się na to również dobra biżuteria, 3 klątwy i hełm z enchantem "40% increased ED damage.

Fajnie, że wspomniałeś o biżuterii z modem "increased chaos damage" - mocno zwiększa obrażenia:

Co do drzewka można sobie zerknąć na char Dagheena u mnie.

Oczywiście Twoja wersja CI z tarczą i sztyletem jest lepsza dla HC.

Trzymaj się :)

Last edited by Borehed#6510 on Oct 30, 2016, 6:28:32 AM
Powiem tak, Twój wariant jest dobry, ogólnie testowałem podobny sposob ale z wyminą gemów i z tą spectrą z mapki the pale court i dmg był bardzo podobny.
Ja wzorowałem się na ziomeczku którego mi chłopakapi pokazli na streamie i zrobiłem to w end game troche pod siebie, fajnie że ktoś wyraził swoja opinie i dzięki :) Pozdrawiam i Happy New Year :)

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info