[PL] Essence Drain CI - Occultist HC viable
|
Witam, dzis chciałbym Wam przestawić build pod gem Essence Drain pod specyficzny dagger który możemy dostac tylko i wyłącznie z essencji of delirium:
http://pathofexile.gamepedia.com/Essence_of_Delirium
Spoiler
http://pathofexile.gamepedia.com/Essence_Drain Ogólnie build opiera sie na energy shieldzie aczkolwiek ten build leveluje się na life i poźniej wycofuje się punkty (respeak) i przerabia się pod ES. leveling tree z lifem: poeurl.com/OLA - jest to drzewko które sam robiłem i mogę je polecic. Czego szukamy przy levelowaniu i na którym levelu przerabiamy się na CI? - Life + resy - Osobiście polecam przerobić się na Ci dopiero na 69 lvlu, dlaczego? Ponieważ na tym lvlu możemy założyc dobre bazy itemów z energy shieldem takich jak "vaal regalia czy hubris circlet" Aktualny gear pod ES:
Spoiler
Asscendancy: Normal: Profane bloom Cruel: Malediction Merciles: Wicked Ward chociaz słyszałem ze ten punkt powinno się brać jako pierwszy ^^ uber lab: Void Beacon Bandits: Normal: help kraytyn po all resy Cruel: kill all Merciles: kill all Ogólnie build jest dość drogi jeśli chcemy go end-gejmować ponieważ potrzebuje body armour z duzą ilością enegry shieldu z 4 off kolorami, 4 green + 2 blue. Ja na pokolorowanie swojego armoru wydałem około 3000 chromatic orbów (unlucky) + jak zobaczycie na jeden z moich ringów posiada on (% chaos dmg) i jego też możemy dostac tylko za pomocą uzywania essencji. Nazywa się ona (envy) End game skilltree po przerobieniu na Ci: poeurl.com/PoV Czego szukac na itemkach pod Ci? 1. Gear - buty: 130+ , movement speed przydatny + resy. - body armour: Najlepiej 700+ ES (energy sheild), resy , int przydatny. - rękawiczki: 150+ es, resy, dex przydatny. - helm: 300es minimum, resy - shield: 350es minimum, resy jeśli brakuje + przydatny spell dmg - pasek: es, resy - jewele: chaos dmg / projectal dmg / dmg over time O leveling gearze nie bedę się rozpisywał, jak dla kazdego castera mozemy ubrac takie itemy jak: lifespring goldrim wonderlusty ringi na - mana cost of skills. tabula rasa Gemy: Main gem: Essence drain - void manipulation - controlled destruction - rapid decay - pierce - slower projectiles Inne comba: cast when dmg taken lvl 9 - immortal call lvl 6 (ja uzywam na 4) - enfeeble i vulnerability lvl 11. Wither - spell totem - faster casting temportal chain - blashemy - discipline flame dash - faster casting- increased area of effect - contagion Movement skill i tutaj mamy wybór, ja uzywam: Shield charge - fortify - faster atack - vaal discipline. Można dać również whirling blades - faster atack - fortify lub lighting warp - faster casting - less duration. W tym buildzie jest straszny problem z gemami, znaczy z socketami, nie ma miejsca nawet na golema ;/ W sumie to by było na tyle, znając zycie napewno o czyms zapomniałem ale mi przypomnicie w komentarzu :) Dziękuje za uwagę i pozdrawiam. Kaplik. Last edited by Ireneusz#5926 on Oct 29, 2016, 2:25:25 PM Last bumped on Dec 27, 2016, 3:58:36 AM
|
|
" Thanks for sharing, I believe GuardianXJ used this build to help lots of HC players for those guardians challenges. I have one question for you, if you dont mind. can you explian yhy pick nodes on Templar area? I mean, there are another nodes like help ES recharge or chaos dmg or reduce mana reserve, why not pick them in your build? Thank you. |
|
|
Cześć Kaplik, czasami sobie zerkam na Twój stream, pozdro!
Kilka słów jeżeli chodzi o wersję SoftCore (nie gram HC bo mam głupi nawyk "szturmowania") Grałem dość długo ED pod CI, później zmieniłem na LL dla większego kopa do obrażeń. Wersja LL wymaga Shavronne's Wrapings i tu mamy 2 warianty: 1) Łuk z Decay + Soul Strike kołczan - są poradniki na forum, łatwo znaleźć 2) Dualwield 2 x sceptre ( to mój pomysł, nie widziałem żeby ktoś jeszcze grał w ten sposób )- jeden z decay a drugi Breath of the Council, jak niżej: (nie patrz na gemy, wsadziłem je tam do levelowania) BotC daje nam miłe właściwości - 40% dłuższe działanie DOT-ów, 70% increased chaos dmg i większe pokrycie przestrzeni dla Contagion. Można jeszcze użyć butli "Dying Sun" do szybszego czyszczenia map, ale to jest towar luksusowy. Nie używam w ogóle pierce w setupie - zamiast tego Voidwalker-ów - są śmiesznie tanie. Opcja dla 2 x sceptre wymaga 6L zbroi dla: Przy użyciu 2 x sceptre obrażenia są praktycznie takie same jak przy łuku z +1 do poziomu gemów. U mnie ED ma 56k dot damage, wszysko schodzi "na strzała". Oczywiście składa się na to również dobra biżuteria, 3 klątwy i hełm z enchantem "40% increased ED damage. Fajnie, że wspomniałeś o biżuterii z modem "increased chaos damage" - mocno zwiększa obrażenia: Co do drzewka można sobie zerknąć na char Dagheena u mnie. Oczywiście Twoja wersja CI z tarczą i sztyletem jest lepsza dla HC. Trzymaj się :) Last edited by Borehed#6510 on Oct 30, 2016, 6:28:32 AM
|
|
|
Powiem tak, Twój wariant jest dobry, ogólnie testowałem podobny sposob ale z wyminą gemów i z tą spectrą z mapki the pale court i dmg był bardzo podobny.
Ja wzorowałem się na ziomeczku którego mi chłopakapi pokazli na streamie i zrobiłem to w end game troche pod siebie, fajnie że ktoś wyraził swoja opinie i dzięki :) Pozdrawiam i Happy New Year :) |
|