What's happening with my latency?

This has become frustrating and I am unable to play...

My latency starts at 30ms like I usually get.

It then creeps up steadily to 700ish then resets back to 30.

This repeats constantly and makes the game unplayable.

30-700ms on a constant up, then drops back down to 30 and continues with this pattern...

What is happening?!
Same issue here.

Start
Spoiler
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.2.1 - 0 | 36 | 36 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| 87.186.225.74 - 0 | 36 | 36 | 17 | 208 | 385 | 85 |
| 217.237.156.182 - 0 | 36 | 36 | 17 | 207 | 384 | 83 |
| f-ed5-i.F.DE.NET.DTAG.DE - 0 | 36 | 36 | 23 | 215 | 389 | 79 |
| ffm-b12-link.telia.net - 0 | 36 | 36 | 25 | 217 | 392 | 92 |
|xe-1-0-1.bbr01.xn01.fra01.networklayer.com - 0 | 36 | 36 | 24 | 216 | 393 | 89 |
| ae7.bbr02.xn01.fra01.networklayer.com - 0 | 36 | 36 | 22 | 213 | 389 | 88 |
| ae1.bbr01.eq01.ams02.networklayer.com - 0 | 36 | 36 | 29 | 219 | 396 | 95 |
| ae5.dar02.sr01.ams01.networklayer.com - 0 | 36 | 36 | 28 | 220 | 396 | 95 |
| po2.fcr01.sr01.ams01.networklayer.com - 20 | 20 | 16 | 60 | 208 | 380 | 150 |
|37.58.67.210-static.reverse.softlayer.com - 0 | 36 | 36 | 29 | 221 | 396 | 95 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider


End
Spoiler
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.2.1 - 0 | 32 | 32 | 0 | 0 | 2 | 0 |
| 87.186.225.74 - 0 | 32 | 32 | 25 | 152 | 306 | 306 |
| 217.237.156.182 - 0 | 32 | 32 | 20 | 151 | 305 | 305 |
| f-ed5-i.F.DE.NET.DTAG.DE - 0 | 32 | 32 | 28 | 156 | 309 | 309 |
| ffm-b12-link.telia.net - 0 | 32 | 32 | 32 | 160 | 312 | 312 |
|xe-1-0-1.bbr01.xn01.fra01.networklayer.com - 0 | 32 | 32 | 32 | 159 | 310 | 310 |
| ae7.bbr02.xn01.fra01.networklayer.com - 0 | 32 | 32 | 27 | 158 | 315 | 315 |
| ae1.bbr01.eq01.ams02.networklayer.com - 0 | 32 | 32 | 33 | 161 | 315 | 315 |
| ae5.dar02.sr01.ams01.networklayer.com - 0 | 32 | 32 | 36 | 164 | 316 | 316 |
| po2.fcr01.sr01.ams01.networklayer.com - 0 | 32 | 32 | 37 | 165 | 315 | 315 |
|37.58.67.210-static.reverse.softlayer.com - 0 | 32 | 32 | 36 | 165 | 317 | 317 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider


but it is the same with other addresses like web.de
Spoiler
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.2.1 - 0 | 43 | 43 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| 87.186.225.74 - 0 | 43 | 43 | 16 | 223 | 412 | 302 |
| 217.237.156.186 - 0 | 43 | 43 | 18 | 224 | 416 | 303 |
| ka-ea2-i.KA.DE.NET.DTAG.DE - 0 | 43 | 43 | 34 | 246 | 431 | 321 |
| ka-ea2-i.KA.DE.NET.DTAG.DE - 0 | 43 | 43 | 39 | 246 | 433 | 319 |
| dtag.bb-c.tp.kae.de.oneandone.net - 0 | 43 | 43 | 37 | 238 | 425 | 323 |
|ae-4.gw-diste-a.bap.rhr.de.oneandone.net - 0 | 43 | 43 | 34 | 238 | 463 | 314 |
| web.de - 0 | 43 | 43 | 34 | 235 | 426 | 312 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider



IGN Domination: _Phoboss_
Any known problem causing this? Or a fix?
EU traffic goes through po2.fcr01.sr01.ams01.networklayer.com and results in 400+ latency and gamebreaking lags
no announcement/fix by GGG yet
IGN: SilentWrath

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info